Moderne doos met hoop: wat te bewaren?

Het gebruik van stapelkisten om waardevolle spullen in op te bergen komt voort uit eeuwenoude tradities.
Mensen over de hele wereld noemen het anders, maar het idee is hetzelfde. Een houten kast met daarin de benodigdheden.
Met de kist van hoop kunt u uw nalatenschap delen met toekomstige generaties. Je kunt er een nieuwe traditie beginnen of het erfgoed van je familie levend houden. Wat de reden achter uw wensen ook is, onze moderne hoopvolle hoop zal er heel anders uitzien dan die van onze vrouwelijke voorouders.
Klaar om deze traditie te omarmen en je eigen eigentijdse ideeën te creëren? Lees meer over waarom dit meubel is en waar je wel en niet op moet letten.
De kisttraditie van hoop
Enkele van de oudste berichten over hoop komen uit Egypte. Deze “bruidskisten” werden vaak gebruikt in huwelijkscontracten uit de 9e eeuw. muqaddimah verwijst naar de persoonlijke bezittingen van de bruid, en sunduq was alle andere termen voor bruidsschat.
De familie bewaarde deze verschillende soorten bezittingen in twee aparte kisten. Toen, na een volledige bruiloft, werd de kist aan de man gegeven als betaalmiddel om het huwelijk op een stevige voet aan de grond te krijgen.
Het idee verspreidt zich over de hele wereld.
Net als veel andere culturele ideeën, verspreidde Egypte’s hart van hoop zich langzaam naar andere delen van de wereld. Ze worden ook wel gloriedozen genoemd, maar ze werden zelden in historische archieven gezien totdat ze tijdens het koninklijk bewind in Europa aankwamen. Nietjeskisten werden populair in de 15e en 16e eeuw als een teken van rijkdom. De prachtige en decoratieve aanbouw van massief hout maakte tijdens de dynastie deel uit van de bruidsschat. Ze laten de rijkdom zien van jonge vrouwen die gaan trouwen. De toekomstige echtgenoot heeft zijn vrouw niet gekozen. Ze kiest een bruidsschat uit haar gewenste borsten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *